07. september 2024
Facebook
streda, 12 júl 2017 20:00

Žena podávala daňové priznania za svojich známych, prilepšila si o 9000 eur

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 12. júla (WebNoviny.sk) - Žena z Trenčína podávala daňové priznania za svojich známych bez ich vedomia. Podľa doterajších zistení si takto prilepšila o 9000 eur. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. Daňový úrad Trenčín preveroval podané daňové priznania k dani z príjmov fyzických osôb. Z výpisov bankových účtov osoby kontrolóri zistili, že žene prichádzali na účty rôzne platby z Finančného riaditeľstva SR. Odporúčame:
Veľké spoločnosti budú zrejme musieť zverejňovať údaje o daniach, cieľom je obmedziť daňové úniky Na základe detailov prichádzajúcich platieb identifikovali mená daňovníkov, za ktorých žena podávala daňové priznania. Niektoré dotknuté osoby sa vyjadrili, že daňové priznania si dávali urobiť a podať známej, ktorá im ho mala spracovať a v prípade, že im vyjde preplatok, mala im ho poslať. "Všetky osoby však majú spoločného menovateľa, a to, že v minulosti pracovali s osobou, na ktorú bol podnet zaslaný a ktorá mala možnosť zistiť ich osobné údaje, adresy a podpisové vzory. Potom už nebol problém, aby žena podávala daňové priznania za daňovníkov bez ich vedomia a preplatky si dala zasielať na účty svojej dcéry," uvádza Macíková s tým, že žena podala daňové priznania za deväť osôb. Prípad už rieši polícia.

Viac k témam: daňové priznanie, daňový podvod, krimi
Zdroj: Webnoviny.sk - Žena podávala daňové priznania za svojich známych, prilepšila si o 9000 eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 322 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner